Részletek
A japán nemzeti italának számító szaké a közvélekedéssel szemben nem rizspálinka, hanem inkább rizsbor, hiszen erjesztéssel készül. A Choya szaké egy 15% alkoholtartalmú, illatában és ízében mégis egy lágyabb fehér borra emlékeztető különlegesség, amelyet nyáron lehűtve, télen pedig a jól ismert módon, melegítve, kis kerámiacsészében felszolgálva fogyaszthatjuk.
Származási hely: Japán
Lepárló/Gyártó: CHOYA Distillery
Alapanyag: Rizs
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Tölgyfa hordó
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet:
A sake fogyasztása hidegen és melegen is lehetséges, minden esetben kiváló élményt kínál.
Illat: Szolid gyümölcsösség, rizsre jellemző édesség, sárgadinnye,
Íz és lecsengés: Közepesen testes, lágy, gyümölcsös, enyhén szárító jegyek.
Szín: Kristálytiszta
Ezekhez ajánljuk: Ázsiai ételek mellé kiváló, de önmagában is felejthetetlen élményt nyújt.
Gyártó: www.choya.com