A pizzáink minőségének egyik "titka"

Az egyik "titok" az, hogy nincs titok :) Vagyis annyi, hogy csak minőségi alapanyagokkal lehet jót alkotni. Természetesen ezen kívül még kell egy jó recept és a szaktudás mellett a szívünk lelkünk is benne van!

A pizzánál ugye a liszttel kezdődik minden. Ezért mi is itt kezdtük.

Kerestünk egy jó minőségű és megbízható forrást, ahol nem utolsó sorban teljeskiörlésű (ennél még fontosabb, ugyanis a teljes gabonaszem leőrlésre kerül) Bio lisztet is kapunk és ebből sütjük nektek, na meg néha magunknak is a pizzát!

Sokan kérdezitek, hogy más ízű-e vagy érezni-e rajta, hogy Bio. A jó hírünk, az, hogy nem érezni semmit. Maximum azt érezhetnéd, hogy ennek csak a gabonától van íze, hogy soha nem volt vegyszerrel kezelve sem a növény, sem a környezete, különben nem kaphatott volna Bio minősítést.

Bio malom partnerünk

Néhány "tudományos" adat a lisztekről nagy vonalakban, érdemes elolvasni a teljeskiörlésűt, hogy miért is érdemes választani:

BIO finomliszt

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó bio búzából őrölt finomliszt. Felhasználható: kenyérsütéshez, tészták, sütemények készítéséhez. Az étel típusától függően használhatja bio teljes kiőrlésű lisztekkel keverve.

Tápanyag-összetétel 100 g termékben:
Energia: 1443kJ/345kcal ;
Fehérje: 12,1g;
Zsír: 0,8g;
Szénhidrát: 72,4g;
Élelmi rost: 0,2g;

Bio búzaliszt, teljes kiőrlésű

A teljes kiőrlésű lisztekben a gabona korpája is megtalálható, amely tápanyagokban gazdag és segíti az emésztést. Használja egészsége érdekében sütéshez-főzéshez, akár finomliszttel fele-fele arányban keverve.
A teljes kiőrlésű gabonákból készült termékek amellett hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot (E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor) tartalmaznak, segítenek megelőzni a rák, a cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulását is.

Tápanyag-összetétel 100g termékben:
Energia: 1450kJ/347kcal;
Fehérje: 14,2g;
Zsír: 1,8g;
Szénhidrát: 66,8g;
Élelmi rost: 2,4g;

A malomból teljesen organikus, minőségi lisztet kapunk. Szerves gabona a legjobb minőségű, válogatott és ellenőrzött biogazdaságokból származik. A tesztet több mint 460 féle növényvédőszer maradványra végzik el. Csomagolás előtt még utolsó fázisként fényérzékelős fotószenzorokkal végzik a tisztítást, majd ezután kerül csomagolásra egy 100 % IFS - bio liszt csomagolási rendszerben.

Bio malom partnerünk

Ezek után azért mégegyszer emlékeztetlek, hogy minden pizzánk 100% Biolisztből készül és felár nélkül kérhető teljeskiörlésű verzióban is, szintén Biolisztből.

Jó étvágyat!