Pizzáink általános leírása

Minden pizzánk többféle tésztával kérhető:

- normál búzaliszttel (vékony vagy normál tésztával)

- teljeskiőrlésű búzaliszttel (vékony vagy normál tésztával)

- gluténmentes lisztkeverékből  (normál tésztával)

Normál tésztás pizzáinknak egy "szél" kerül kialakításra, ezt a "szélt" a vékony tésztás pizzáknál elhagyjuk.

Pizzáinkat serpenyőben sütjük, így nem száradnak ki és nem utolsó sorban esztétikusabbak maradnak.

Pizza tésztánk nem tartalmaz tejet és tojást sem, csak víz, liszt, só, cukor, olaj és élesztő található benne.

Minden pizzánk 100% tehéntejből készült jó minőségű mozzarellával készül (nem tartalmaz növényi és egyéb adalékot sem).

Minden pizzánk kérhető 100% növényi sajttal is, kivételt képeznek a tejszínes illetve tejszínt vagy tejfölt tartalmazó pizzák.

Paradicsom szószunk olasz alapanyagból saját recept szerint készül.

A pizza tésztáink szénhidrát tartalma a következő:

Normál vastagságú pizzatésztánk 40dkg-os cipóból készül, amiben kb 27dkg liszt van. 

A vékony (olaszos) tészta 20dkg-os cipóból készült, amiben kb 13,5dkg liszt van.

Fehérlisztünk szénhidrát tartalma: 72,4g/100g => normál tészta 195g szénhidrátot tartalmaz, a vékony tészta ennek a felét, azaz 97,5g-ot

Teljeskiőrlésű lisztünk szénhidrát tartalma: 66,8g/100g => normál tészta 180g szénhidrátot tartalmaz, a vékony tészta ennek a felét, azaz 90g-ot

Gluténmentes lisztkeverék 40dkg-os cipó, kb 221g lisztkeverék szénhidrát tartalma: szenhidrat 79,7g/100g =>> tehát 176g egy pizza szénhidrát tartalma!