Pizzáink általános leírása

Minden pizzánk többféle tésztával kérhető:

- normál búzaliszttel (vékony vagy normál tésztával)

- teljeskiőrlésű búzaliszttel (vékony vagy normál tésztával)

- gluténmentes lisztkeverékből  (normál tésztával)

A pizza tésztáink szénhidrát tartalma a következő:

Normál vastagságú pizzatésztánk 40dkg-os cipóból készül, amiben kb 27dkg liszt van. 

A vékony (olaszos) tészta 20dkg-os cipóból készült, amiben kb 13,5dkg liszt van.

Fehérlisztünk szénhidrát tartalma: 72,4g/100g => normál tészta 195g szénhidrátot tartalmaz, a vékony tészta ennek a felét, azaz 97,5g-ot

Teljeskiőrlésű lisztünk szénhidrát tartalma: 66,8g/100g => normál tészta 180g szénhidrátot tartalmaz, a vékony tészta (diétás) ennek a felét, azaz 90g-ot

Gluténmentes lisztkeverék 35dkg-os cipó, kb 193g lisztkeverék szénhidrát tartalma: szenhidrat 69,7g/100g =>> tehát 154g egy pizza szénhidrát tartalma

Gluténmtens liszt összetevőkrizsliszt, tápiókaliszt, kukoricakeményítő, cirokliszt, csicseriborsóliszt, burgonyakeményítő, sűrítőanyag (xantan, guarmagliszt) növényi rost, antioxidáns (aszkorbinsav)

Pizza tészta és alap feltétek:

  • Normál tésztás pizzáinknak egy "szél" kerül kialakításra, ezt a "szélt" a vékony tésztás pizzáknál elhagyjuk.
  • Pizzáinkat serpenyőben sütjük, így nem száradnak ki és nem utolsó sorban esztétikusabbak maradnak.
  • Pizza tésztánk nem tartalmaz tejet és tojást sem, csak víz, liszt, só, cukor, olaj és élesztő található benne.
  • Minden pizzánk alap esetben 100% tehéntejből készült jó minőségű mozzarellával készül (nem tartalmaz növényi és egyéb adalékot sem).
  • Minden pizzánk kérhető 100% növényi (vegán) sajttal is, kivételt képeznek a tejszínes illetve tejszínt vagy tejfölt tartalmazó pizzák.
  • Paradicsom szószunk olasz alapanyagból saját recept szerint készül.