Tiszta vizet a pizzába! :)

Mivel a csapvíz nagyon sok fizikai és kémiai szennyeződést tartalmaz, ezért érdemes az egészségünk és a jó ízek érdekében is vízszűrőt használni. Ezt tesszük mi is, így a pizzatészta is 100%-os szűrt vízzel készül, így biztosak lehetünk benne, hogy csak az kerül a tésztába, ami kell is bele ;)

A szűrést 1 db granulált (szemcsés szerkezetű) aktívszén (GAC) szűrőbetét végzi el.

Különlegessége, hogy a szűrőbetétben az aktívszén (GAC) ezüstözött és 5% KDF töltet is van benne. Mind az Ezüst, mind a KDF meggátolja a baktériumok, algák és gombák elszaporodását, ezáltal segíti a szűrőbetét hatékonyságát.

Mit szűr ki a vízből?

Tiszta vizet a pizzába 

Kiszűri a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. rozsda, homok, iszap...). Az aktívszén UDF szűrőházában polipropilén előszűrőréteg van elhelyezve.

Az aktívszén kiszűri (megköti) az oldott szerves szennyező anyagok (pl: kőolajszármazékok -benzol-, szerves savak, növényvédőszereket -peszticidek- és egyéb vegyi anyagokat) 98%-át, oldott gázokat, műtrágyaszármazékokat és fenolokat ezáltal a kellemetlen szag- és íz anyagokat.

Eltávolítja a szabad és kötött aktív klórt, klórszármazékokat, pl. a rákkeltő trihalometánokat és a trihaloetilént, melyek a hálózati víz klórozása miatt mindig jelen vannak.

Kiszűri az azbesztet és korlátozott mértékben a nehézfémeket (ólmot, vasat, mangánt, molibdént, kadmiumot, cinket) is.

A KDF töltet szerepet játszik a klór, a vas, a hidrogén-szulfid, az arzén, az ólom, a higany, a magnézium és a króm szűrésében. Az Ezüst és a KDF is meggátolja a baktériumok, gombák, vírusok elszaporodását.